Zoeken

‘Samen aan zet’

Politiek eensgezind

Een amendement van links met een druppeltje rechts. Zo kun je amendement van de SP best omschrijven. Marnix Alderliesten (CDA), Peter Caljé (D66), Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen), Wim van Klink (AOV), Erik van Pienbroek (CU/SGP), Stefanie Solleveld (PvdA) en Albert Brouwer (SBV) onderschrijven hieronder geplaatste tekst, behorende tot dit amendement. Een kleine overwinning voor de politieke wederopbouw van Vlaardingen.

VISIE
‘In de toekomst heeft Vlaardingen een levendige binnenstad waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden. De levendige binnenstad straalt kwaliteit uit door dehoogwaardige inrichting van de openbare ruimte en de prominente aanwezigheid van kunst en cultuur. De binnenstad is goed bereikbaar en heeft een gevarieerd aanbod van winkels, horeca, leisure faciliteiten en cultuur met een mooie stadshaven. Het is een compacte, complete en comfortabele binnenstad waar het prettig is om te wonen, winkelen, werken en verblijven.’

Wijzigen in ‘In 2030 heeft Vlaardingen een levendige binnenstad waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden. De binnenstad heeft een uitgesproken eigen karakter, wat zich in alle facetten onderscheidend maakt tov andere omringende (binnen) steden, waarin de haven en groen bepalend zijn. De levendige binnenstad straalt kwaliteit uit door de hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte en de prominente aanwezigheid van kunst en cultuur. De binnenstad is goed bereikbaar en heeft een gevarieerd aanbod van winkels, horeca, leisure faciliteiten en cultuur met een mooie stadshaven. Het is een compacte, complete en comfortabele binnenstad waar het prettig is om te wonen, winkelen, werken en verblijven.’

KADER 1
Ad 6
‘Uitbreiden van bestaande winkels; winkelfuncties buiten de reguliere winkelcentra worden ontmoedigd’ wijzigen in “Uitbreiden van bestaande winkels; winkelfuncties buiten de reguliere winkelcentra worden ontmoedigd. Eveneens wordt terughoudend omgegaan met uitbreiding van detailhandel in niet dagelijkse artikelen  in bestaande wijkwinkelcentra”.

KADER 4

Ad 1
‘Het belang van schoon, heel en veilig is bevestigd in het onderzoek van de Verkiezing Schoonste Winkelgebied 2015’ wijzigen in "Het principe van ‘schoon, heel en veilig’ in de binnenstad wordt zo snel mogelijk doch uiterlijk in 2020 gerealiseerd”.


Ad 3
De bezoeker moet zich veilig voelen (beleving). Veilig is ook: zichtbaar stadstoezicht! (’meer blauw op straat’) wijzigen in: “De bezoekers, ondernemers, winkelpersoneel én bewoners in de binnenstad moeten zich veilig voelen (beleving). Veilig is ook: zichtbaar stadstoezicht (’meer blauw op straat’).

Toevoegen punt 7
Bij een bezoek aan het centrum van Vlaardingen moet de historische waarde opvallen. Gebouwen en haven hebben duidelijke lijnen naar de stad en de Lijnbaan wordt versterkt door aansluiting op een routing voor langzaam verkeer.

KADER 5
Ad 1
‘Bereikbaarheid (customer journey) en parkeren zijn van cruciaal belang om de consument te binden aan de binnenstad (link met herijking parkeerbeleid en actieplan mobiliteit).’ wijzigen in: “Een goede en heldere toegankelijkheid en routering naar de binnenstad is van cruciaal belang. Dit principe wordt nader uitgewerkt voor OV, fiets, voetganger en auto.”

Ad 3
‘De bereikbaarheid van de binnenstad en het parkeren moet gastvrijer.’ wijzigen in: “De bereikbaarheid van de binnenstad voor fiets, OV en auto moet gastvrijer.”

Ad 4
‘Om winkelcomfort en gemak te bevorderen hanteren we gastvrij parkeren’ wijzigen in: “Om winkelcomfort en gemak te bevorderen hanteren we gastvrij parkeren voor auto en tweewielers.”

Ad 5
‘Hiervoor worden de verschillende manier van omgaan met parkeertarieven onderzocht.’ wijzigen in: “Op korte termijn wordt de parkeernota aangeboden aan de raad, waarin diverse mogelijkheden en voorstellen worden gedaan met betrekking tot parkeertarieven, venstertijden en aanwending van parkeergelden.”

Toevoegen punt 6
Station Vlaardingen Centrum wordt door routing voor langzaam verkeer aantrekkelijk en historisch verbonden met het stadscentrum.

 


Auteur: Peter Joore (Inleiding), SP (Tekst)
Gepubliceerd: 27-01-2017
Aantal keer bekeken: 998


Reacties

Re: ‘Samen aan zet’

Behalve dan dat het voor de oplettende tv-kijker geen amendement van de SP was.

Door George Kluiters op 28-1-2017 23:49:12
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
‘Samen aan zet’

© De Vlaardinger  |  Inloggen