Zoeken

Politiek

Abonneren op deze RSS-feed
SP stelt vragen over deal met verzekeraars
16-11-2017
Auteur: SP (Tekst)
Onlangs heeft SP raadslid Ingrid Wijker schriftelijke vragen gesteld aan het college inzake een deal tussen de Vereniging Nederlandse Gemeenten en het Verbond van Verzekeraars. Die deal omvat het afkopen van de aansprakelijkheid op kosten door de gemeente voorgeschoten in de WMO regeling.
Lees meer
Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen CDA
02-11-2017
Auteur: Peter van Rijn (CDA)
VLAARDINGEN – De ledenvergadering van het CDA Vlaardingen heeft gisteravond de kandidatenlijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Na lijsttrekker Jacky Silos volgen Corné Venema, Marieke Thommis, Marnix Alderliesten en John Huf.
Lees meer
For Whom the Bell Tolls ...
31-10-2017
Auteur: ONS.Vlaardingen (Tekst)
Vlaardingen - ONS.Vlaardingen is verontwaardigd over de manier waarop het college van B&W de Beiaardweken de stad heeft uitgejaagd. Negen jaar lang was het door Ben van der Linden georganiseerde festival een vaste publiekstrekker aan de Markt.
Lees meer
PvdA wil eigen democratie spelregels Vlaardingse gemeenteraad
30-10-2017
Auteur: Vera Kalf (VVD)(Tekst)
'PvdA blijft ten onrechte denken de democratiespelregels te kunnen bepalen in de Vlaardingse gemeenteraad.' Met deze regel opent de VVD haar persbericht naar aanleiding van de afgelopen donderdag 26 oktober gehouden raadsvergadering.
Lees meer Commentaar (4)
SP-jongeren organiseren discussieavond over flexwerk
30-10-2017
Auteur: Tugay Filiz (SP)(Tekst)
Op 10 november organiseert ROOD (jongerenorganisatie van de SP) een politiek jongerencafé over de gevolgen van de flexwet. Tijdens deze avond gaan wij in gesprek over de gevolgen van de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Wij onderzoeken welke bedrijven in Vlaardingen gebruikmaken van deze bungelbanen en hoe wij hiertegen in verzet kunnen komen.
Lees meer
VVD trekt fel van leer tegen college
28-10-2017
Auteur: VVD (Tekst)
Op initiatief van ONS.Vlaardingen hebben 7 partijen(**) middels een interpellatiedebat aan het College laten weten grote twijfels te hebben over de uitvoering van de actieve informatieplicht door het College richting de Gemeenteraad.
Lees meer Commentaar (2)
Hoofdpijndossier Mariskwartier
27-10-2017
Auteur: Frank Maarleveld (Tekst)
Ir. J. van der Voorden heeft voorafgaande de raadsvergadering van donderdag 26 oktober 5 minuten van zijn inspreekrecht gebruik gemaakt en probeerde onder meer duidelijk te maken dat alle genomen besluiten inzake nieuwbouwproject Mariskwartier feitelijk vallen o nder het privaatrecht een dus te allen tijde dienen te worden getoetst aan het publiekrecht. Dit was een aanvulling op de drie eerdere brieven die hij aan het College van B&W stuurde. Hij probeerde hier gaten probeerde te schieten in de besluitvorming ten aanzien van de nieuwbouw van het Mariskwartier. Hij focuste zich met name op het parkeerbeleid. Het feit dat nieuwe bewoners tegen gereduceerd tarief hun auto dienen te parkeren in parkeergarage Hoogstraat, dat - terwijl dit nooit is voorgesteld aan de huidige centrumbewoners. Hierdoor is sprake van rechtsongelijkheid. Iedere centrumbewoner heeft recht op een parkeervergunning. Er is hier sprake van twee uitzonderingen, die zomaar uit een hoge hoed zijn getoverd. Zeven oppositiepartijen hadden in het kader van het bezwaar en informatievoorziening van Jan van der Voorden een interpellatiedebat aangevraagd. Klaas Terpstra (PvdA) probeerde hier een stokje voor probeerde te steken. Zijn motie werd met een flinke meerderheid afgewezen. Hierdoor steeg de spanning en de verwachting onder de toehoorders, die er eens goed voor gingen zitten. Het debat was aan het einde van de vergadering gepland waardoor enig uithoudingsvermogen van zowel toehoorder als gemeenteraadslid werd verwacht.
Lees meer Commentaar (22)
D66 Vlaardingen presenteert kandidatenlijst
17-10-2017
Auteur: D66 (Tekst + Fotografie)
Nadat Koen Kegel unaniem tot lijsttrekker was verkozen, hebben de leden van D66 Vlaardingen nu ook de overige kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen bepaald.
Lees meer
Beter 1 ONS.Vlaardingen dan 10 kilo lucht
17-10-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Esther Hulspas (Fotografie)
Op straat en in de internationale literatuur moet de politiek het vaak ontgelden. Van Herman Brusselmans en Sjöwall & Wahlöö tot Jan Cremer; allemaal hebben ze wel iets tegen deze kwetsbare variant van besturen. Toch zijn er almaar kandidaten die zich om de vier jaar beschikbaar stellen voor een functie als menselijke kop van Jut, als raadslid met kans op wethouderschap. Een kleurrijke groep mensen die met wisselende motivatie bereid is daarvoor in het strijdperk, de politieke arena, te treden. Een Odyssee die wekelijks zeker twintig uur vergt om, bij ieder onderwerp, goed beslagen ten ijs te komen. Politiek is niet louter het heden. Gedegen dossierkennis is van groot belang wil je niet door het bestuurlijke ijs zakken. Ieder heden bezit een verleden: de voorgeschiedenis. ONS.Vlaardingen en dus ook Frans Hoogendijk kende een enerverende start. Zo mocht de partij in drie jaar tijd al drie burgemeesters (Bas Eenhoorn, Bert Blase en Annemiek Jetten) de hand schudden en draaide het enige tijd op twee ‘poten’ omdat raadslid Marion de Groot haar politieke en organisatorische capaciteiten én die van haar gezondheid schromelijk overschat.
Lees meer Commentaar (9)
Geacht college van B&W Vlaardingen
16-10-2017
Auteur: J. van der Voorden (Brief)
Op 10 oktober 2017 ontving u van ondergetekende de brief – verder aangeduid als brief 1 - inzake het Mariskwartier met vragen over de collegebesluiten die bij de totstandkoming van dit plan zijn genomen. Deze brief is door de griffie bestempeld als een bezwaarschrift. De wethouder geeft dit ook aan in zijn notitie van 13 oktober jl. aan de raadsleden.
Lees meer
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen