Zoeken

Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Automatenhandel vecht tegen onhandige bandieten
Na onlangs in zijn ogen onterecht door de lokale SP te zijn geschoffeerd denk Robert de Vries van De Vries Speelautomaten op een hopeloze achterstand te staan als het gaat om een nieuwe speelhal in Vlaardingen onder hun beheer. ‘De aantijgingen dat we ONS.Vlaardingen zouden hebben gesponsord zaaiden onterechte onrust. Dat hebben we weerlegd, maar het kwaad is geschied. Tegen onterechte verdachtmakingen kun je je niet verdedigen.’

Of de SP dit spelletje heeft gespeeld om het de eigen wethouder Arnout Hoekstra (misschien was het zijn idee) bij de komende onderhandelingen met De Vries allemaal wat makkelijker te maken en hem op voorhand in bescherming te nemen is vooralsnog onduidelijk. De Vries is op zoek naar een onderkomen van 5.000 – 10.000 m2 om daar een (tweede) automatenhal te openen.

Grote tegenstander in deze is Hommerson Casino’s uit Scheveningen. En nu, naar het schijnt, politiek Vlaardingen. Om alle voorbereidingen te treffen is zeker 6 weken gemoeid. Hij heeft tot 17 december. Maar ja, welk pand voldoet aan die eis. Los nog van de kleine straal vanuit het centrum waarin die hal zou moeten verschijnen een lastige opdracht.

Robert de Vries: ‘Hommerson heeft destijds 8 jaar de tijd gekregen om alles op orde te krijgen. Ik krijg nu 6 weken om een pand te vinden in een beperkt gebied, bouwkundig te onderzoeken of het geschikt is voor een leisurecenter, het te kopen of aan te huren, tekeningen te make en alle benodigde stukken en financiele onderbouwing met behulp van de bank op te tuigen. Dat moet ik dus doen in 6 weken terwijl Hommerson er 8 jaar voor heeft gehad.

Vervolgens moet de burgemeester dan besluiten om Hommerson te sluiten en voor ons te kiezen met in het achterhoofd deze ongefundeerde onzinverhalen van de SP in het achterhoofd hebbend. Ik heb gevraagd of de termijn kan worden opgerekt tot 6 maanden … Heb ik aantoonbaar op 17 december een geschikt pand dat aan alle eisen voldoet, dan kunnen we door.’

Dat Hommerson een hogere pacht betaalt om de bioscoop (Vue Vlaardingen) financieel uit de wind te houden is een feit. Dat de gemeente Vlaardingen een potje heeft, waarin aanvankelijk € 300.000,- voor een eventuele claim van De Vries (en inmiddels is opgehoogd tot € 1,2 miljoen) lijkt een vorm van negatieve voorkennis. Als de claim niet wordt toegekend valt dit geld terug in de begroting. De gemeente dient snel een keuze te maken tussen Hommerson en De Vries; Vlaardingen zit op dit punt klem. Vandaar deze reserve.

Dat Hommerson niet van plan is Vlaardingen de rug toe te keren is duidelijk. Alle investeringen die in het voormalig V&D-pand zijn gedaan moeten eerst terugverdiend. En dan nog …

De Vries rest een aantal opties. De Rotterdamse automatenhandel kan procederen, een eventuele schikking aanvaarden en het boek dichtdoen. Nog altijd wacht De Vries op een juiste onderbouwing van de feiten. Die onderbouwing moet van de Raad van State komen en zal nog in 2017 bij de gemeente op de mat ploffen.
   In de argumentenlijst staan onder andere door De Vries geleden omzetderving. Niet alleen door het niet hebben van een automatenhal, ook bij klanten van De Vries die deel uitmaken van horeca-Vlaardingen.
   De Vries gaat uit van een claim van € 1 miljoen.

Door alle door De Vries en ONS.Vlaardingen als onterecht aangemerkte roddel van de SP vindt De Vries dat zijn laatste eerlijke kans nu is verkeken. Of hij een claim richting de SP voorbereid liet hij in het midden.
   Zoals hij stelt  is hij destijds benaderd door Ben Vuijk die een popfestival wilde organiseren en omdat de Vries Speelautomaten veel horecabedrijven exploiteert en verhuurd in Vlaardingen ben ik daar met de pet langs gegaan en hebben een aantal cafés samen met ons wat geld in een enveloppe gedaan en aan Ben gegeven.  De cafés hebben het leeuwendeel betaald, zijn die nu ook strafbaar? Ook hebben we € 150,- gedoneerd aan Haringpop.
   En zo zijn er nog wat kleine dingetjes. Alles voor Vlaardingen, niets voor de politieke partij. Daarbij: Ik heb nog nooit geld overgemaakt naar een politieke partij of naar een van hun leden ondanks dat het wettelijk  niet verboden is een politieke partij te sponsoren.’

Het lijkt erop dat de SP de eigen wethouder (Arnout Hoekstra, red.) beschermt onder het motto: “Het is er toch een van ons.” Op het aanbod, gedaan aan de SP, om de boekhouding te komen controleren is tot op heden nog niet gereageerd.

De aantijgingen zijn inmiddels (op dwingend verzoek van De Vries en ONS.Vlaardingen) verwijderd. De Vries overweegt met stelligheid de SP nog dit jaar een proces aan de broek te doen wegens laster en smaad. Tenzij er een openlijke rectificatie komt in alle media die Vlaardingen rijk is. Inclusief de Waterweg Editie van het Algemeen Dagblad. ‘De SP kan de borst natmaken,’ besluit Robert de Vries. 'Dat de SP zegt niet onder de indruk te zijn … dat zullen we nog wel zien.'

En dat de SP vier jaar geleden posters van met name ONS.Vlaardingen verscheurde en dat Arnout Hoekstra indertijd in het holst van de nacht tegen VV2000/LV raadslid Arne van der Zande met dikke tong “Die van ONS en Leefbaar zijn allemaal fascistische klootzakken (Bron: Facebooksite Arne van der Zande) riep, lijkt iedereen bewust uit het geheugen te hebben gegrift.

Foto's
Speelautomaten van de Vries aan boord van Stena Line

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert de Vries (Fotografie)
Gepubliceerd: 10-11-2017
Aantal keer bekeken: 904


Reacties

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

De gemeente moet het lekker bij Hommerson houden. De de Vries heeft genoeg in Vlaardingen, het lijkt wel monopoly. En buiten dat word er regelmatig gesjoemeld door de vries, denk hierbij aan het wisselen van meters en het (regelmatig) verwisselen van automaten in een aantal horecazaken.

Door Ano op 10-11-2017 00:26:34

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Ik weet het niet zeker, dus pin me er niet op vast, maar is De Vlaardinger het nou aan het opnemen voor De Vries Speelautomaten omdat die adverteert op deze site?
En als dat zo is dan kan ik Peter ook geen ongelijk geven, want wiens brood men eet, wiens woord men spreekt. Het kost gewoon een lelijke duit om een site als deze in de lucht te houden

Door Pollie op 10-11-2017 01:34:54

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Twee notoire reageerders van de Vlaardinger, ongetwijfeld SP sympathisanten, eerst de Vries beschuldigen dat het bedrijf sjoemelt met meters en kasten verwisseld, en de ander Peter Joore zijn integriteit in twijfel trekken. Ik snap heel goed dat als je niet belast ben met enige kennis dat je dan ook van alles maar kan roepen, in dit geval schrijven. Maar dat je het gebrek aan kennis ook nog wil adverteren door op dit artikel te reageren moet dat wel een vorm van zelfkastijding zijn.

Door Fred Vandervelde op 10-11-2017 09:20:09

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Pollie is een fan van Freek de Jonge, maar mist zijn humor en scherpte.

Door Peter Joore op 10-11-2017 10:23:11

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Beetje flauwe reactie Peter. Letters, woorden, geschreven in onderlinge samenhang gelezen, de intentie, een lezer kan het erin niet voelen., Fred, voegt het iets toe aan de discussie? Jij wel kennis van zaken? Etaleer het ! En nu ik. Vreemd dat iemand die zich ondernemer noemt niet anticipeert op ontwikkelingen, vooruit denkt maar afwacht en nog eens wacht en nog eens...wacht totdat het bord wordt uitgeserveerd

Door Tina Rossem op 10-11-2017 22:44:13

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Hi Tina, de suggestie dat ik schrijf ten faveure van adverteerders is kul. Immers, was ik niet de eerste die Admi(n)punt en de financiële malversaties aan de kaak stelde? Toch ook een adverteerder. Daarbij is dit het verhaal en de mening van Robert de Vries van de gelijknamige automatenhandel. En: de gemeente (i.c. Hans Versluys) probeert De Vries (en Hobea) al vanaf de eerste ontwikkelingen van het voormalig V&D-pand kallt te stellen. Dat is al zeker een decennium de praktijk.

Door Peter Joore op 11-11-2017 11:33:52

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Ik heb niet eerder met zoveel voorzichtigheid een stelling hier te berde gebracht, maar desalniettemin is de discussie weer goed op gang gekomen.
Het zal wel zo zijn omdat ik niks met gokken heb, behalve aan een oudejaarslot besteed ik er geen stuiver aan, dus ik vind 1 gokhal wel genoeg in Vlaardingen en ik denk dat De Vries Speelautomaten al genoeg automaten in de horeca heeft staan. Van dichtbij (familielid en oude kennis) heb ik gezien wat gokverslaving kan veroorzaken en wie dat faciliteert hoeft van mij niet op sympathie te rekenen, hoe minder van die dingen hoe beter. Gokken is net als in je eentje drugs gebruiken of eenzaam drinken, je wordt er echt niet gelukkiger van

Door Pollie op 11-11-2017 13:43:34

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Hoi Peter. Ik heb dat stellig niet gesuggereerd hoor.Gaf alleen aan dat geschreven letter zwart, hard en emotieloos zijn en de toonzetting niet kunnen uitdrukken van de intentie die de schrijver ermee voor heeft. Zonder een oordeel te willen vellen over het gokken deel ik je mening dat de gemeente soms met twee petten op zit en bovendien in sommige gevallen zonder het uit te spreken specifieke voorkeuren heeft die hij links- of rechtsom doordrukt en daarbij de grenzen van het legitiem toelaatbare opzoekt.

Door Tina Rossem op 11-11-2017 14:42:49

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Oh ja, ik vergeet helemaal mijn steentje bij de dragen aan de inhoudelijke discussie. Nou, bij deze dan: we hebben een college dat bestaat uit een aantal geslepen beroepspolitici dat precies weet hoe om te gaan met de amateurs die de raadszetels vullen. Je zult ze niet op bestuurlijke doodzondes betrappen, hooguit op wat onhandigheden wat betreft het informeren van de burger en de raad. Als we nou ook nog eens een paar door de wol geverfde fractieleiders hadden, dan zou het een stuk beter gaan in het Vlaardingse. Peter, je hebt dat al een tijdje geleden in een column geschreven, al die verjonging van de fracties hier is aardig, maar je hebt meer aan ervaren dossiervreters

Door Pollie op 11-11-2017 15:01:20

Re: Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

Als aanvulling op Pollie en om even off topic te gaan: vastroesten is dodelijk, verjonging is te prijzen. Bekwame mentors zijn noodzakelijk. Of die er zijn is maar de vraag. Ego's hebben we niet nodig, wel een vitale lokale democratie net als verbinding met de lokale samenleving.Raadswerk doe je er niet even bij, profileer je als raadslid door je te richten op een onderwerp.

Door Tina Rossem op 12-11-2017 15:53:49
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Robert de Vries: ‘Kansloze missie’

© De Vlaardinger  |  Inloggen