Zoeken

H2NO!!!

Water uit kraan drie dagen geen eerste levensbehoefte

Het drinkwater in Vlaardingen bevat de ongewenste darmbacterie E.coli. Evides adviseert alle Vlaardingers om het water drie minuten te koken vóór gebruik in eten of drinken voor mensen en huisdieren. Voor baden, douchen of vaatwassen hoeft het niet gekookt te worden.

Evides 
neemt monsters en onderzoekt wat tijdens werkzaamheden is misgegaan. E
en woordvoerder: 'Er zijn lage waarden gemeten. Het is niet duidelijk hoe ver de bacterie precies verspreid is. Daarom is uit voorzorg heel Vlaardingen gewaarschuwd.'

Het kookadvies geldt voor minimaal drie dagen. Evides houdt Vlaardingers op de hoogte via zijn website en sociale media. Er is een NL Alert uitgestuurd. Het kookadvies geldt echter alleen voor heel Vlaardingen.

Niet in waterkoker
Het advies is om het water te koken in een pan of fluitketel. Waterkokers stoppen meestal zodra het water kookt, en de bacterie is pas dood na drie minuten.

Bij kokend-waterkranen is belangrijk of het water al langer in de tank zit. Dat water blijft normaal 110 graden. Maar als je kokend water hebt getapt, wordt dat natuurlijk vervangen door nieuw koud water uit de leiding. In dat geval is het beter om even te wachten met opnieuw te tappen.

Gevaren van E.coli
De Escherichia coli is een bacterie die normaal gesproken in onze darmen voorkomt en daar geen problemen geeft. Sommige soorten kunnen echter maagdarmklachten of urineweginfecties veroorzaken. Bij mensen met een verminderde weerstand kunnen ook andere infecties optreden.

Een bepaalde soort E.coli staat erom bekend dat hij voedselvergiftigingen veroorzaakt, vaak via besmet rundvlees.

Gemeente Vlaardingen
De gemeente Vlaardingen raadt mensen met klachten aan om hun huisarts te raadplegen en laat weten dat de geplande opening van het openbaar drinkwatertappunt aan de Watersportweg is afgelast.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 08-11-2017
Aantal keer bekeken: 314


Reacties

Re: H2NO!!!

Opening drinkwatertappunt? Het mag weer wst kosten zeeker.... ik zag mensen vorige week al uit het tappunt drinken dus hij is al even in gebruik. Maar goed. Een heuse opening om deze mijlpaal te vieren kan geen kwaad

Door Reinier op 8-11-2017 19:34:22
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
H2NO!!!

© De Vlaardinger  |  Inloggen