Zoeken

Kindvriendelijke ruimtes in Franciscus Gasthuis & Vlietland door Sti. DaDa


De Gipskamer in Franciscus Gasthuis en de Spoedeisende Hulp (SEH) en Nolet Hal in Franciscus Vlietland zijn kindvriendelijker geworden dankzij een gift van Stichting DaDa.

In de Gipskamer zijn led-panelen opgehangen. Dit mooie wolkenplafond met ballonnen geeft kinderen afleiding als hun arm of been wordt gegipst of als hun gips wordt verwijderd met een zaag. Door de natuurlijke daglichtervaring worden ook stress en angstgevoelens verminderd.

Op de SEH van Franciscus Vlietland is een nieuwe kinderhoek ingericht in de wachtkamer. De ruimte is ingericht met een leuke speelboom, speelmodules aan de wand en een interactieve televisie. Hierdoor kunnen kinderen zich meer ontspannen en hebben zij afleiding tijdens het wachten. In de Nolet Hal van het ziekenhuis is een gezellige speelhoek, in de vorm van een speelschoen, voor kinderen gemaakt. Bezoekers en patiënten kunnen aan de leestafels plaatsnemen met een kopje koffie, uitrusten of wachten op een volgende afspraak. Nu hebben ook onze jongste bezoekers een eigen plekje waar zij rustig kunnen spelen.

Stichting DaDa
Stichting DaDa zet zich in om het verblijf van kinderen in zorginstellingen te verbeteren. De stichting richt zich op projecten die niet uit normale middelen van het ziekenhuis of de gezondheidszorg kunnen worden gefinancierd.

Klik hier voor meer informatie over de projecten en acties.

 


Auteur: Vlietland-Franciscus Gasthuis (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 03-10-2017
Aantal keer bekeken: 81


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Kindvriendelijke ruimtes in Franciscus Gasthuis & Vlietland door Sti. DaDa

© De Vlaardinger  |  Inloggen