Zoeken

Maaspark: Onbetaalbaar?

ONS.Vlaardingen wil ook een bankje in de zon

Op 13 september is een zeer druk bezochte bewonersavond gehouden over de komst van het Maaspark en het kappen en herplanten van bomen in de Rivierzone. Veel van de aanwezige bewoners hebben al jaren een groot deel van het jaar nauwelijks tot geen uitzicht meer op het water vanwege de hoge bomen. Terwijl zij toch ooit voor het uitzicht op het water en de schepen aan de Maasboulevard zijn komen wonen. Zij kregen op de bijeenkomst echter geen informatie over wat hun nieuwe uitzicht zou gaan worden, en waren daarover zeer teleurgesteld.

Er waren op de bewonersavond meerdere artist-impressions, maar niet één van het vernieuwde uitzicht. De externe parkdeskundige zei daarover: "Als we daar óók nog een plaatje van hadden moeten maken, was er geen geld meer overgebleven voor het park". 

De fractie van ONS.Vlaardingen heeft hierover onderstaande vragen.

  1. Wat kost één extra artist-impression?
  2. Wat zijn de totale projectkosten van de aanleg van het Maaspark?
  3. De parkdeskundige kon de bewoners geen plaatje van het nieuwe uitzicht tonen, maar kon daarnaast ook geen enkele garantie geven of mensen straks hun uitzicht terug krijgen, terwijl dit toch een van de belangrijkste redenen was om de aanleg van het Maaspark eerder uit te voeren. Wat vindt u daarvan, nadat bewoners al drie jaar bij het college klagen over dat verdwenen uitzicht?
  4. Bent u alsnog bereid de bewoners die hun uitzicht al jaren kwijt zijn, goed te informeren over wat hun nieuwe uitzicht gaat worden door uitvoering van het project Maaspark? Zo nee, waarom niet?
  5. Bent u bereid de voorbereidingen voor het Maaspark op te schorten totdat duidelijk wordt dat bewoners hun uitzicht weer terugkrijgen? Zo nee, waarom niet?
 


Auteur: ONS.Vlaardingen (Tekst)
Gepubliceerd: 03-10-2017
Aantal keer bekeken: 216


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Maaspark: Onbetaalbaar?

© De Vlaardinger  |  Inloggen