Zoeken

Wout van Leeuwen: ‘Klaar voor onder water?’

Zand en verstopping liggen op de loer

Het mag dan in journalistieke mond komkommertijd heten, in Vlaardingen staat het onkruid hoger dan de kromme jongens. Aan beide zijden van de net voor veel geld gerenoveerde George Stephensonweg tiert het ongewilde groen in combinatie met aanwaaiend en gemorst zand. Hierdoor vervagen afvoergoten aan de straatkanten en slibben putten dicht.

Marcel Schouten van Wout van Leeuwen Fishing & Outdoor is dit niet alleen een doorn in het oog. Uit praktische ondervinding weet hij dat verstopte putten borg staan voor wateroverlast. Zoals na een hoosbui vorig jaar zomer. ‘Het water en de drollen spoelden door de zaak,’ toont hij op foto’s.

‘In eerste instantie was dit te wijten aan de grootscheepse renovatie van de George Stephensonweg. Een begrijpelijke zaak. Maar nu, met de heraanleg van het spoor, begint de ellende weer van voor af aan. Als er straks nog zo’n stortbui losbarst zitten we wederom met natte voeten c.s.

En geloof me, als ik zeg dat we onze omzet krijgen van het bestaan van water en dus kunnen we er niet tegen zijn, maar als er eenmaal per week (gedurende dit project) een keertje links en een keertje rechts een ouderwetse veegwagen de ronde doet is op voorhand alle leed verzacht. En (zeker de eerste keer) de putten leegzuigen. Dat is ook geen overbodige luxe.’

Reactie afdeling Communicatie
We hoorden dat De Vlaardinger bezig is met een bericht over een buitenlijn melding rondom zand in de goten aan de George Stephensonweg. We kunnen melden dat alle kolken  geïnspecteerd zijn. Een licht verstopte kolk is schoongemaakt, de overige kolken bleken schoon en niet verstopt. 

Momenteel ligt er nog wat zand in de goot. De gemeentelijke opzichter gaat kijken of het in een geplande veegronde mee kan of dat we het eerder laten schoonmaken.’

(Reactie gemeente Vlaardingen binnen 1,5 uur)

 


Auteur: Peter Joore (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 01-08-2017
Aantal keer bekeken: 735


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Wout van Leeuwen: ‘Klaar voor onder water?’

© De Vlaardinger  |  Inloggen