Zoeken

Eerste kandidaat verzorgende-IG 3 geslaagd

Stroomopwaarts: 'Samen kansen in markt benutten'
Woensdag 26 juli was een feestelijke dag voor Saida Eddini. Deze Florence Nightingale 2.0 ontving als eerste kandidaat het diploma verzorgende- IG 3 van de door Stroomopwaarts MVS, DMPerspectief en Medivus in samenwerking  georganiseerde opleiding. Daarbij heeft ze nu direct een betaalde baan als verzorgende bij werkgever HappyNurse B.V. in Den Haag. Zij werkt daar gemiddeld 24 uur per week met veel plezier.

Niet alleen Saida is blij en trots. Voor Stroomopwaarts is dit een voorbeeld van de doorzettingskracht van langdurig werkzoekenden, die kansen oppakken en daardoor aan een baan komen. Na Saida zijn nog 16 andere kandidaten gestart die - zeer waarschijnlijk - binnen een jaar bemiddeld kunnen worden naar een baan.

Met de opleiding wordt ingespeeld op de behoefte in de markt. Dat die kansen er liggen, is een van de uitkomsten van gesprekken die Stroomopwaarts met ondernemers in de zorgbranche heeft gehouden. Tijdens de zogenoemde ‘ondernemerstafels’ worden de mogelijkheden in diverse branches verkend. Voor de zorg heeft dat resultaat opgeleverd; met een aantal organisaties is een samenwerking opgestart en met anderen  is de samenwerking geïntensiveerd.

Vanaf 23 augustus 2017 start een nieuwe groep met de opleiding. De kandidaten hiervoor zijn geselecteerd door Stroomopwaarts. De opleiding bestaat uit drie lesblokken en wordt op eigen tempo met zelfstudie gevolgd. Afhankelijk van de kandidaat duurt de opleiding 8 tot 12 maanden met als resultaat certificaat medicatie, certificaat verpleegtechnisch handelen, certificaat EHBO en reanimeren en uiteraard het erkende diploma verzorgende-IG 3.

Eis om aan deze opleiding deel te nemen is dat kandidaten al parttime werkzaam zijn in de zorg. Voor meer informatie over mogelijk volgende opleidingen kunnen mensen, die al parttime in de zorg werken en een aanvullende inkomensondersteuning ontvangen van Stroomopwaarts, contact opnemen met hun werkconsulent.

De verzorgende-IG 3 verzorgt en verpleegt hulpbehoevende mensen thuis of in een instelling. Denk aan ouderen, zieken, gehandicapten en (kraam)gezinnen. De nadruk ligt op lichamelijke zorg. Voorbeelden van werkzaamheden: stelt een zorgplan op, assisteert bij het eten, helpt bij het wassen, dient medicijnen toe, brengt een infuus in, geeft injecties, behandelt doorlig-plekken, begeleidt stagiairs en overlegt met verpleegkundigen, therapeuten en artsen.

 


Auteur: Stroomopwaarts (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 27-07-2017
Aantal keer bekeken: 405


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Eerste kandidaat verzorgende-IG 3 geslaagd

© De Vlaardinger  |  Inloggen