Zoeken

Stadsomroeper geeft zich over ...


Huisdieren hebben de neiging op hun rug te gaan liggen. Veelal zijn onze trouwe viervoeters dan in hun nopjes. Dat is een goed teken. Op de Westhavenkade was het woensdag 14 juni geen huisdier dat plat lag op een EURO pallet. Wie goed keek zag de Stadsomroeper Wim Roozeboom. Plat van het lachen of was er iets anders aan de hand?

Niet uit luiheid, maar vanwege een langverwachte terugkeer ligt het beeld rustig te wachten op herplaatsing. Na een periode van 'met beide voeten op de vloer' waarin de Stadsomroeper regelmatig werd platgereden door bijziende chauffeurs wordt hij ditmaal op een driehoekige sokkel geplaatst.

'What's new!' riep een Amerikaanse toerist verbaasd uit. Jaren eerder al, zo wist hij nog, stond de Stadsomroeper al op een sokkel. Daar had hij nog foto's van. Noviteiten zijn dikwijls geen noviteiten en zoals Úrsula Iguarán in Honderd Jaar Eenzaamheid (1967) al zei: "De tijd draait rondjes."

Vele varianten verder staat de Stadsomroeper nagenoeg op dezelfde plek en op dezelfde hoogte. Veilig voor aanstromend verkeer en ietsje uit de hoogte. Om op die manier het aankomende nieuws beter te kunnen zien.

Inmiddels is de Stadsomroeper gestationeerd. Wie meer foto's wil zien (van stadsfotograaf Cees Groen) die klikt gewoon op: LINK

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Esther Hulspas, Cees Groen (Fotografie)
Gepubliceerd: 14-06-2017
Aantal keer bekeken: 423


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Stadsomroeper geeft zich over ...

© De Vlaardinger  |  Inloggen