Zoeken

Binnenstad

Abonneren op deze RSS-feed
Aandacht voor reuma bij Franciscus Gasthuis & Vlietland
25-09-2017
Auteur: Vlietland-Franciscus Gasthuis (Tekst)
Op donderdag 12 oktober is het Wereld Reuma Dag. Franciscus Gasthuis & Vlietland besteedt hier in het ziekenhuis aandacht aan met verschillende activiteiten voor patiënten en geïnteresseerden.
Likkebaardend Vlaardingen
25-09-2017
Auteur: Redactie (Tekst), Wendy van Slooten (Fotografie)
Ontdek exotische smaken en verrassende combinaties tijdens de ‘Wereldgerechten proeverij’ op donderdag 5 oktober. Tijdens deze avond mag je proeven van de specialiteiten gemaakt door andere koks uit de buurt. Neem iets mee uit een keuken die voor jou speciaal is. Zo ontdek je een variatie van keukens en leer je tegelijk jouw buurtgenoten kennen.
TeVREDE
22-09-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Cees Groen (Fotografie)
Vrede creëer je niet ineens maar elke dag een tikje en tikjes van de klok gaan meedogenloos voorbij,
Workshop Loopbaanopstellingen
22-09-2017
Auteur: Rob van Herwaarden (Tekst)
Op dinsdag 3 oktober, 9.30 uur is in De Windwijzer weer de maandelijkse bijeenkomst van het netwerk ‘Baanloos…en dan?’ voor mensen die zonder werk zitten. De bijeenkomsten zijn bedoeld om mensen zonder baan een netwerk te bieden, hen te bemoedigen en mogelijkheden en middelen aan te reiken om weer aan de slag te komen. Op 5 oktober wordt er een workshop ‘Loopbaanopstellingen’aangeboden.
Van Zanten Bouw ... bouwt in Vlaardingen
22-09-2017
Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Donderdagmiddag 21 september ging de "eerste heipaal" de grond in van het prestigieuze bouwproject WestPoint. In het uiterste hoekje van de Westwijk aan de Hugo de Vriesstraat gaat een appartementencomplex verrijzen, welke voor de bewoners dadelijk een fantastische uitzicht zal bieden over de wijde omgeving. Een complex met 53 appartementen met 2,3 of 4 kamers. Recreatiegebied De Krabbeplas is letterlijk de achtertuin van dit nieuwbouwproject.
Commentaar (1)
Mol Sloopwerken bewaart
21-09-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Ben Hardenbol (Fotografie)
Het begint op Verdun te lijken. Van na de Slag. Het Mariskwartier oude stijl is niet meer. In een paar weken tijd is op vrij geruisloze manier een halve woonwijk van de kaart gesloopt en geharkt. Op sommige dagen en met de juiste wind hoorde je weleens een doffe “boink”. Dan werd een puincontainer neergezet. Een van de talloze. Dat was alles. Slopen als kunstvorm? Bij Mol verstaan ze hun vak. Nu twee weken terug een apart werkje. Dat vereiste meer dan een spierballen sloopmentaliteit alleen. De oude toegang tot het badhuis moest bewaard. ‘Geen punt,’ zeiden ze bij Mol. ‘Daar gaat een frame omheen en we slaan die poort der lichaamsreiniging voor een aantal maanden op.’ Als je het zo zegt is dat een karwei van niks. Badhuis voorzichtig afpellen. Toegang, voorzien van steunen, laten staan en tot slot aan beide zijden een stalen frame er tegenaan geschroefd. Een kind kan de was doen. Dat laatste klopt. Kinderen kunnen de was doen. Als je ze het maar een keertje voordoet. Maar een klassieke toegang van ruim een eeuw inpakken en in zijn geheel oppakken en vervoeren is van een geheel andere orde. Zeker omdat dit object, dat bijzondere en bouwkundige schilderij, snel enige tonnen weegt. Zoiets neem je niet op je bult, noch prop je het in een fietstas en gaat ermee heen.
Vlaardingen is jeugdige supertuiniers rijker
21-09-2017
Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Woensdagmiddag 20 september was de laatste keer dit seizoen voor de Kindertuin van Ruytenburch aan de Hofsingel. En wat hebben de kinderen een hoop geleerd sinds het prille voorjaar. Van kleine knuistjes tot groene vingers.
MKV: 'Vlaardingen als creatief filosofisch middelpunt'
20-09-2017
Auteur: Remus Aussen (Tekst
Op woensdag 1 november a.s. vanaf 19.30 (zaal open 19.00 uur) heet het bestuur van de Maatschappelijke Kring Vlaardingen (MKV) zijn participanten, plus acteurs, muzikanten, beeldend kunstenaars en andere creatieven, en ook kunstaanbieders, politici en beleidsmakers van harte welkom in Merlins Marigold/Het Merlijntheater aan de Korhoenlaan 7.
Mariskwartier: De schaduw van de wind?
20-09-2017
Auteur: ir. J. van der Voorden b.i. (Tekst)
In de rubriek Gemeentenieuws van Groot Vlaardingen werd een aantal weken geleden gemeld dat op de kruising Gedempte Biersloot – Cronjéstraat een woontoren van 10 verdiepingen zal worden gebouwd. Een illustratie ontbrak. De eerste vraag die opkomt is dan: wie verzint er nou zoiets? Op de www-site van de gemeente wordt dit project niet vermeld. Enig speurwerk levert op dat dit project wel op de site van woningbouwvereniging Samenwerking staat. Voorzien van een perspectieftekening bericht Samenwerking dat er een woontoren van 14 verdiepingen wordt voorbereid. Door deze 4 extra lagen werd de eerstgenoemde vraag alleen maar nijpender. Uit de site van Samenwerking valt het volgende te destilleren. Naast de woontoren van ca. 45 meter hoog is langs de Cronjéstraat middelhoge bouw in 4 lagen gepland. Achter en naast dit 4-laagse bouwblok komt een vijftal rijtjes eengezinswoningen. In totaal is men voornemens hier 141 woningen te realiseren. Voor de 117 sociale huurwoningen wordt binnen het plan geen parkeervoorziening opgenomen. Betrokken bewoners kunnen een abonnement bij parkeergarage Hoogstraat nemen. De vereiste bestemmingsplanwijziging is inmiddels goedgekeurd en de aanvraag voor de omgevingsvergunning wordt binnenkort in behandeling genomen. Tot zover de informatie op de site van Samenwerking.
Commentaar (2)
Callenburgstraat 135 jaar 23 september
20-09-2017
Auteur: Jan van der Kolk (Tekst)
Het grote feest voor de Callenburgstraat staat voor de deur. 23 september gaan we om 11.00 uur knallend van start met de onthulling van een kunstwerk, gemaakt door bewoners uit de straat. Burgeemster Jetten onthult het kunstwerk samen de Heer Callenburgh. Verder deze dag:
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen