Zoeken

Binnenstad

Abonneren op deze RSS-feed
Eric Meurs vertrekt per 1 oktober
28-06-2017
Auteur: Redactie (Tekst), Gemeente Vlaardingen (Fotografie)
'Hedenochtend hebben de Provinciale Staten van Zuid-Holland het besluit genomen mij te benoemen als hun nieuwe griffier. Als gevolg van dit besluit zal ik met ingang van 1 oktober a.s. in dienst treden van de provincie Zuid-Holland. Consequentie is dat ik met ingang van die datum vertrek als griffier van Vlaardingen.' Met die woorden begint de afscheidsbrief van griffier Eric Meurs. Na 7 jaar verlaat hij Vlaardingen. In de wandelgangen wordt gefluister dat zijn afscheid een geforceerd karakter heeft. Zijn vertrek is door de afdeling Communicatie zojuist bevestigd. De 52 jarige drs. Eric W.K. Meurs werd in de nazomer van 2010 door de gemeenteraad benoemd als griffier van Vlaardingen. Hij was hiermee de opvolger van Wim Amesz.
Cees Oosterom: 'Appels en Peren'
26-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Gemeente Vlaardingen (Fotografie)
Naar aanleiding van de commotie over het vermeende drankgebruik van Loggerfestival-organisator Ben Trooster, laat Cees Oosterom weten dat er sprake is van het vergelijken van appels en peren als het gaat om het biertje waarmee de wethouder tijdens piketdienst in de VIP-tent zat.
Commentaar (2)
Waterweg Duurzaam Wonen
23-06-2017
Auteur: Waterweg Wonen (Tekst + Fotografie)
Op donderdag 22 juni ondertekenden aannemer Plegt Vos b.v. en Waterweg Wonen een aannemingsovereenkomst. Gezamenlijk realiseren zij de eerste ‘Nul op de Meter’- woningen in Vlaardingen. De 20 duurzame sociale huurwoningen (huurprijs tot € 710) worden gebouwd aan de Samuel Esmeijerstraat. Waterweg Wonen investeert extra in de verduurzaming van het vastgoed. Het project past dan ook goed in de energievisie van de corporatie en de duurzaamheidsambitie van de gemeente Vlaardingen.
Ruud van Harten: 'Treintje komt zo (niet)'
23-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Cees Groen (Fotografie)
Zoals gebruikelijk met projecten van iets groter dan huiselijk niveau, is er sprake van termijnoverschrijding. Oftewel: de opleveringsdatum van 1 september gaat hoogstwaarschijnlijk niet worden gehaald. De brenger van het goede nieuws, Ruud van Harten, dacht eerder aan 1 oktober. Waarom precies is niet geheel duidelijk. Dit nieuws bracht de wethouder vanavond over aan de Vlaardingse raad. De politiek pianist werd niet beschoten. De grote hoeveelheid aannemers vormen mogelijk de crux. In ieder geval het gebrek aan onderlinge samenwerking, zo lijkt het. Alsof dit het eerste grote project op aarde is waarbij meerdere bedrijven dienen samen te werken. Grote boosdoener lijkt Projectorganisatie Hoekse Lijn die de coördinatie niet aan lijkt te kunnen. Uitlopende werkzaamheden zijn schuldige. Dat kan doordat extra werkzaamheden de boel belemmeren. Ook laat geleverde of niet op tijd bestelde materialen kunnen hier mede debet aan zijn.
Commentaar (2)
Getuigenoproep Politie Vlaardingen
21-06-2017
Auteur: Text: Politie Vlaardingen / Opmaak: Cees Groen
Politie Vlaardingen : Getuigenoproep Afgelopen dinsdagmiddag 20 juni heeft tussen 14:45 en 14:50 uur een straatroof plaatsgevonden op de Holysingel in Vlaardingen.
Hennepkwekerij Doctor H. Bavinckplaats ontmanteld
20-06-2017
Auteur: Gemeente Vlaardingen (Tekst)
De gemeente Vlaardingen en de Politie eenheid Rotterdam hebben op dinsdag 20 juni een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn ruim 300 planten en 20 lampen aangetroffen en er is een verdachte aangehouden.
Nagekomen bericht
20-06-2017
Auteur: Peter Joore (Tekst), Paul Meuldijk (Fotografie)
Haring is net soep. Beide gerechten dien je niet zo heet te eten als ze worden opgediend. Van soep is dit lang bekend. Van (gouden) haring pas een halve week. In 2006 werd de Gouden Haring in het leven geroepen als kennelijke Grote Broer van de Zilveren Variant, die reeds langer bestaat en door Jos Werkman is ontworpen.
Trek eerder aan de bel en je gaat snel als goede buren verder
20-06-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
'Een goede buur is beter dan een verre vriend'. Iedereen kent de uitdrukking en iedereen weet hoe vervelend het is als contact met buren minder goed verloopt. Als buren ruzie hebben en ze komen er samen niet uit, kan Buurtbemiddeling Vlaardingen de oplossing zijn. Zij brengen maar 70% van de burenruzies in Vlaardingen tot een goed einde: 'Daar werken de bewoners zelf hard aan mee.'
Commentaar (2)
Openbare besluiten van het college van B&W - 19 juni 2017
19-06-2017
Auteur: Gemeente Vlaardingen (Tekst)
Beantwoording artikel 36-vragen over integratieposters Het college van burgemeester en wethouders heeft de artikel 36- vragen van raadslid de heer Boers (ONS.Vlaardingen) over integratieposters beantwoord. Bijlage: Integratieposters (pdf volgt)
Wijkschouw in Centrum Vlaardingen
19-06-2017
Auteur: Nel Versteeg (Tekst)
PvdA Vlaardingen wil graag goed op de hoogte zijn van wat er allemaal speelt in de diverse wijken van onze stad. Daarom bezoeken fractie- en bestuursleden van de PvdA de wijken en willen gesprekken voeren met de inwoners van de wijk. Noem het een wijkschouw.
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen