Zoeken

Binnenstad

Abonneren op deze RSS-feed
Industrie gaat vrijuit?
20-11-2017
Auteur: Frank Maarleveld, Peter Joore (Tekst), Beaty Czetö (Fotografie)
Afgelopen week werd Vlaardingen wakker geschud door vervuiling van het drinkwater. Er was door nog onopgehelderde oorza(a)k(en) het Escheria coli (poepbacterie) aan het vloeibaar witte goud toegevoegd: als er niets gebeurt is levensbehoefte nummer één straks onbetaalbaar. Gevolg van alle chemische stoffen in het oppervlaktewater, die uitgefilterd moeten worden en niet tot het "standaardpakket"kunnen worden gerekend bij de waterleidingbedrijven. Het groeiend aantal chemische stoffen geeft de waterleidingbedrijven extra werk om drinkwater drinkbaar te maken. Meer werk = meer geld. Nieuwe technieken zijn nodig en investeringen zijn duur. In Vlaardingen moest daardoor het water enige dagen uit de winkel worden betrokken of minimaal drie minuten worden gekookt om maagklachten te voorkomen. Als er aan de (illegale) lozingen geen eind komt, valt de rekening voor de consument spoedig hoger uit. Dat tarief was de laatste vijftien jaar stabiel, maar door de industrie komt hieraan een einde, zo lijkt het.
Lees meer
Zet je schoentje in de bibliotheek
20-11-2017
Auteur: Bibliotheek (Tekst + Illustratie)
Jonge kinderen kunnen vanaf heden een vouwschoen ophalen in de bibliotheek. Ze knutselen hem in elkaar en komen terug om hun versierde vouwschoen te zetten. Kinderen kunnen vanaf vrijdag 1 december kijken wat er in het (vouw)schoentje zit...en natuurlijk meenemen.
Lees meer
Sinterklaas door lens Cees Groen
20-11-2017
Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Zoals ieder jaar begint het eind november weer te kriebelen bij stadsfotograaf Cees Groen. Als de Sint, zijn persoonlijk Goedheiligman, voet aan wal dreigt te zetten worden zelfs zijn kinderen een beetje dol van hem. Dan is papa bijkans niet meer te houden. Hij moet en zal de winkel (Het Waaigat) voor even verlaten en plaatjes schieten. Zaterdag 18 november was het weer zo ver. Tegen negenen kroop en sloop hij door de stad als een goede oorlogsfotograaf. Veelal ongezien en sluipend tussen alle drukte drukt hij af als een echte scherpschutter. Bijna iedere foto raak. Op die manier krijg je veel gevoelvolle plaatjes van kinderen en hun ouders, die zich onbespied wanen. Cees Groen is de ware Vlaardingse stadsatleet die vanaf het Delta Hotel met de klassieke schuiten mee loopt en soms holt. Vandaar klikt hij talloze malen tot het stadhuis is bereikt. Het einde van het eerste deel en een hoogtepunt voor velen.
Lees meer
Palliatieve zorg en dementie
19-11-2017
Auteur: Marlies den Boogert, Marlien Kranenburg (Tekst)
Op donderdag 23 november a.s. wordt Café Doodgewoon’ gehouden in Het Zonnehuis. Het thema van deze avond is “Palliatieve zorg en dementie”. Te gast is de heer Schriek, bestuurslid van Alzheimer Nederland afdeling Nieuwe Waterweg Noord.
Lees meer
Zó krijgen we jongeren op gezond gewicht
19-11-2017
Auteur: D66 (Tekst + Fotografie)
Vlaardingen - ‘Als iedereen een kleine verandering doorvoert leveren we samen een grote impact op de levensstijl van kinderen.’ dit is de conclusie van de Ruim Denken avond die D66 Vlaardingen op woensdag 15 november organiseerde. De avond stond in het teken van jongeren op een gezond gewicht. Met de woorden van Centrum voor jeugd en gezin stafarts Cissy Siebel van Oijen: “als iedereen op slechts 2 punten een gezondere verandering doorvoert zijn we al een heel eind.”
Lees meer
Neem een kijkje in het Voedselbos
19-11-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Voedselbossen zijn in opkomst. Vaste kijkers van het TV-programma BinnensteBuiten hebben er vast al een item over langs zien komen. Ook hier in de regio zijn mensen ermee aan de slag gegaan. In Vlaardingen West is in 2015 op een terrein van bijna een hectare groot gestart met de aanleg van een voedselbos. Het bos is opgebouwd uit diverse soorten eetbare planten, struiken en bomen.
Lees meer
Openbare besluiten van het college van B&W - 14 november 2017
14-11-2017
Auteur: Gemeente Vlaardingen (Tekst)
Beantwoording artikel 36-vragen voortbestaan van turnvereniging Leonidas-Dovido Het college van burgemeester en wethouders heeft de artikel 36-vragen van raadslid de heer Hoogenboom (ChristenUnie/SGP) over het voortbestaan van turnvereniging Leonidas-Dovido beantwoord. Bijlage: Leonidas-Dovido (pdf, 75kB)
Lees meer
Omslagdoeken voor patiënten Franciscus Borstkliniek
14-11-2017
Auteur: Vlietland-Franciscus Gasthuis (Tekst + Fotografie)
Vrouwen met borstkanker kunnen zich erg kwetsbaar voelen. Veel onderzoeken, behandelingen en gesprekken vinden plaats met ontkleed bovenlichaam. Daarom zijn voor deze patiënten van de Franciscus Borstkliniek Embrace omslagdoeken aangeschaft. Deze doeken zijn speciaal gemaakt voor vrouwen met borstkanker.
Lees meer Commentaar (1)
Maak je sterk tegen MS
14-11-2017
Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.
Lees meer
Al 500 stuks ... met statiegeld
14-11-2017
Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Flessen, flessen en nog eens flessen. Dat zie je als je de hal binnenkomt van Basisschool 't Ambacht aan de Goudsesingel. Maar ook op de andere locaties als de Pompenburgsingel en Chrysantstraat, zie je overal statiegeldflessen. De school is een crowdfunding gestart om de vader van Bram en Julia te helpen. Vader Sander Kollen, 43 jaar, is geboren en getogen Vlaardinger. Deze trotse vader met jong gezin van twee kinderen kreeg in 2008 te horen dat hij MS had. De ziekte begon negen jaar geleden met pijn in zijn benen en heeft hem nu beperkt tot het gebruik van een scootmobiel. Er is een behandeling die het proces kan stagneren of zelfs stoppen. De artsen in Rusland lopen met deze zogenaamde HSCT (Hematopoietic Cell Signal Transducer) behandeling wereldwijd voorop. De behandeling is in Nederland onmogelijk, waardoor Sander naar Rusland moet uitwijken. Hij heeft zich in Moskou aangemeld, waar zijn behandeling op 19 februari 2018 start. De behandeling, welke 65.000 euro kost, wordt in Nederland NIET vergoed. De vrienden van Sander zetten zich in met verschillende initiatieven, zoals een diner in Restaurant Las Palmas Rotterdam van Herman den Blijker, een veiling van waardevolle items, een Vlaardingse Vrouwen Bingo en een groot benefietfeest.
Lees meer
Meer artikelen...

© De Vlaardinger  |  Inloggen