Leerlingen 't Ambacht verzamelen lege flessen

Flessen, flessen en nog eens flessen. Dat zie je als je de hal binnenkomt van Basisschool 't Ambacht aan de Goudsesingel. Maar ook op de andere locaties als de Pompenburgsingel en Chrysantstraat, zie je overal statiegeldflessen. De school is een crowdfunding gestart om de vader van Bram en Julia te helpen. Vader Sander Kollen, 43 jaar, is geboren en getogen Vlaardinger. Deze trotse vader met jong gezin van twee kinderen kreeg in 2008 te horen dat hij MS had. De ziekte begon negen jaar geleden met pijn in zijn benen en heeft hem nu beperkt tot het gebruik van een scootmobiel.


Er is een behandeling die het proces kan stagneren of zelfs stoppen. De artsen in Rusland lopen met deze zogenaamde HSCT (Hematopoietic Cell Signal Transducer) behandeling wereldwijd voorop. De behandeling is in Nederland onmogelijk, waardoor Sander naar Rusland moet uitwijken. Hij heeft zich in Moskou aangemeld, waar zijn behandeling op 19 februari 2018 start. De behandeling, welke 65.000 euro kost, wordt in Nederland NIET vergoed.


De vrienden van Sander zetten zich in met verschillende initiatieven, zoals een diner in Restaurant Las Palmas Rotterdam van Herman den Blijker, een veiling van waardevolle items, een Vlaardingse Vrouwen Bingo en een groot benefietfeest.


Leerlingen van basisschool 't Ambacht hebben ook besloten om vader Sander Kollen te helpen. Alle kinderen van de hele dagopvang en groepen 1 t/m 8 zijn bezig met het verzamelen van  statiegeldflessen. En dat doen zij super.

Na een week zijn er al ruim 500 flessen ingeleverd. De flessen komen van kleinere locaties naar locatie Goudsesingel, waar de flessen worden gesorteerd op supermarkt. Want supermarkten nemen niet alle flessen aan. Groepjes kinderen brengen vervolgens de flessen naar bijvoorbeeld de Boon of de Aldi op de Van Hogendorplaan.

Juf Debby; "Het is prachtig om te zien wat de kinderen voor elkaar krijgen. En wat een gedrevenheid om dit zo met elkaar te doen. Ik ben echt trots op ze."

Alle foto's zien die stadsfotograaf Cees heeft gemaakt van dit imposante initiatief? Klik op: LINK

 


Auteur: Cees Groen (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 14-11-2017
Aantal keer bekeken: 295

Al 500 stuks ... met statiegeld