Zoeken

Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Marco van Unen verlaat CDA per direct

'Zo waarlijk helpe mij God Almachtig (Dat beloof ik)'. Met die regel legde raadslid Marco van Unen ruim drie jaar geleden namens het CDA de eed af. Een belofte die hem aan een plekje hielp op het dunste politieke pluche: dat van een raadslid.

Maar nu is dit goddelijke sprookje uit. Marco van Unen en het CDA zijn van elkaar verlost en het standaard antwoord op alle vragen luidt als altijd: 'Verschil van inzicht ...' Naast (Jaja, ze is er nog altijd, red.) Marion de Groot ('Best veel werk, zo in je eentje.') wordt hij deze termijn het tweede raadslid dat een eigen fractie ambieert.

Op Facebook schreef hij een kattebelletje waarin hij het een en ander vertelt maar niets zegt. Hieronder de volledige tekst.

Beste mensen,
Misschien is het al in de wandelgangen waargenomen, maar graag wil ik het zelf nog even naar buiten brengen. Per direct ben ik uit de fractie van het CDA gestapt. Een verschil in inzicht in bepaalde zaken heeft mij er toe bewogen de resterende raadsperiode als éénmansfractie door te gaan.

Ook het inzicht voor de nieuwe raadsperiode verschilden wij te veel van mening. Ik wil mij voor meer dan 100% blijven inzetten op de onderwerpen waar mijn passie ligt waaronder: Openbare orde en veiligheid, verkeer, cultuur, havens en markten.

Wellicht dat Marco van Unen te laag op de kieslijst voor maart 2018 is gezet. Dat heet deze periode een legitieme reden om solistisch verder te gaan. De ex-politieman heeft zich, in tegenstelling tot menig ander nieuw raadslid (21-stuks) regelmatig laten gelden. Een eigenschap die hij nodig heeft om alleen de finish te halen.

Dat clubtrouw in het hedendaagse voetbal een versleten begrip is, is algemeen bekend. Dat binnen de politiek dezelfde trend zich doorzet is van een zorgelijk gehalte. Want, met als voorbeeld de chronisch zieke en misselijke Marion de Groot, wat is nu nog het nut van de kiezer? Als alle raadsleden hun eigen gang gaan blijft er weinig over van de voorkeur van de bevolking. Een feit dat trouwens toch al enige decennia opgang doet.

Als eenmansfracties de norm worden, is Vlaardingen straks nog meer een lastig te besturen stad dan voorheen. Met twaalf partijen was menig debat slachtoffer van gezeur over de vorm, slechts zelden ging het over de inhoud. Nu met de twee eenmansfracties erbij is er sprake van nog meer meningen. Dat gaat ten koste van de stad. Maar dat realiseren kennelijk alleen mensen zich, die buiten de politieke staan.

Of het huidig politiek bestel gebaat is bij alle haantjesgedrag en een enkel kippetje is de vraag waarop iedereen het antwoord weet: Nee.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Marco van Unen (Brief), CDA (Foptografie)
Gepubliceerd: 05-10-2017
Aantal keer bekeken: 781


Reacties

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Daar is weer zo eentje, die een zetel pikt. Het wordt tijd dat daar eens een einde aan gemaakt wordt. Als ik lid van een voetbalclub ben en mijn lidmaatschap opzeg, mag ik ook pas een volgend seizoen (in dit geval na de verkiezingen) weer voetballen.

Door Volger op 6-10-2017 10:11:42

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Dat laat weer eens duidelijk zien hoe mensen verschil van inzicht hebben ,waardoor er ook zoveel verdeeldheid over heel de wereld is....

Door Fred Trooster op 6-10-2017 11:24:23

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

En wat vindt Pollie ervan?

Door Tina op 6-10-2017 11:48:37

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

He volgert voetbal is een team sport en politiek niet. Daarom hoeft hij niet te wachten tot de volgende verkiezingen

Door Robert op 6-10-2017 13:18:17

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Even los van het item. Wat flauw Tina om met je 'bijdrage' en naam een link te leggen met en naar Pollie. Gebruik je eigen naam of andere pseudoniem en laat dit soort misselijkmakende suggestieve reacties achterwege.

Door Tina Rossem op 6-10-2017 14:36:22

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Vervelend voor je Tina dat je hallucineert en misselijkmakende oprispingen krijg bij het lezen van je naam. Tina troost jezelf met de gedachte dat er meer hondjes zijn die Fikkie heten. Zo ook meer dames die de naam Tina, Annemiek, Jacky, Stephanie, Esther, Andrea, Ingrid, Jolanda, Ivana, Shauna, Marian, Yenice, Desiree, Diny, Vera of Lianne, om er maar een paar te noemen, dragen. En verder: Ga eens bij jezelf te rade!

Door Tina op 6-10-2017 20:57:03

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Te rade of te raden? Inderdaad ik hallucineer wanneer een naamgenoot Pollie oproept. Ik heb ten onrechte een link gelegd. Ik heb ook geen idee hoe de gedachte zo plots in mij opkwam. Mea maxima culpa en nu maar snel terug naar het topic.

Door Tina Rossem op 6-10-2017 21:26:55

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Ach Tina, die andere 'Tina' heeft hier tot nu toe niets anders gedaan dan geprobeerd ons redenen te geven om op haar schreeuw om aandacht te reageren. Verder dan 'En wat vindt Pollie er van' is het eigenlijk niet gekomen.

Blijkbaar maken wij tweeën nogal wat los bij haar, en dat vind ik wel aandoenlijk

Door Pollie op 6-10-2017 21:35:49

Re: Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

@Pollie. Het lijkt vooral oud zeer bij mijn naamgenote. Anderzijds lijkt zij jouw mening op dit artikel zeer op prijs te stellen. Dat moet je strelen. In die zin lijken onze bijdragen in deze digitale 'krant' 'gewaardeerd' te worden, althans door mijn naamgenote die thans de voorkeur eraan geeft onder pseudoniem te acteren.

Door Tina Rossem op 6-10-2017 22:36:47
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Zo waarlijk hielpe mij God Almachtig (Dat beloofde ik)

Laadtijd van deze pagina: 0,0935984

© De Vlaardinger  |  Inloggen