Zoeken

Vredesweek 2017

Programma

In een tijd van groeiende verdeeldheid en conflicten tussen landen en bevolkingsgroepen ver weg èn dicht bij huis, doet vredesorganisatie Pax een beroep op de kracht van de verbeelding. In oorlogsgebieden is veel verbeeldingskracht nodig om te blijven geloven in vrede en in ons eigen land om elkaar te blijven vinden.

Als ‘de verbeelding aan de macht komt’, kunnen we los komen van bestaande beelden en overtuigingen en kunnen nieuwe beelden en ideeën de ruimte krijgen. We kunnen elkaar anders gaan zien en op zoek gaan naar wat ons verbindt.

De vredesambassade in Vlaardingen heeft voor de jaarlijkse vredesweek weer een mooi en afwisselend programma gemaakt, voor jong en oud.  Er zal in de vredesweek weer vanaf alle kerken, veel scholen, het gemeentehuis, de molen, de watertoren en ook bij veel particulieren de vredesvlag wapperen.  De twee nieuwe Vlaardingse vredesambassadeurs, beeldend kunstenaar en docent Beaty Czetö en wethouder Arnout Hoekstra, zullen in de vredesweek bij veel activiteiten aanwezig zijn. 


De Kracht van Verbeelding

Dagelijks tot 3 oktober    De Windwijzer

Expositie Mosab Anzo (Syrië).  Mosab Anzo is een uit Aleppo gevluchte beeldend kunstenaar.

Donderdag 14 september, 20.00 uur    Stadhuis

Installatie vredesambassadeurs, beeldend kunstenaar Beaty Czetö en wethouder Arnout Hoekstra.

Donderdag 14 september, 20.30 uur  - zondag 17 september, 16.15 uur   Het Zeepaard

Film Documentaire I Am Not your Negro.   In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika.

Zondag 17 september, 10.30 uur   Kerkcentrum Holy   Oecumenische vredesviering

Zondag 17 september, 13.00 uur    De Windwijzer

Zin op Zondag: In gesprek met de Eritrese Koptische kerk over de bron en inspiratie van waaruit we leven, Om 13.00 uur wordt er begonnen met een maaltijd (opgave via:   info@dewindwijzer.nl           Tot 15.00 uur.

Maandag 18 september, 09.30 uur    Kade 40

Workshops voor leerlingen van het Geuzencollege en VOS-ISK. De workshops worden door diverse kunstenaars gegeven  Tot 11.30 uur

Scholen van het basisonderwijs hebben informatie gekregen over de activiteiten in de Vredesweek en de lesbrief van PAX. Ook kan de leskist VREDE van Platform Ander Vlaardingen gebruikt worden

Woensdag 20 september, 15.00 uur en 20.30 uur    De Harmonie

‘SOS Earth – 99% weerbaar’  Theatergroep SPACE met een interactieve muzikale theater-documentaire;  aardse vluchtverhalen bekeken vanaf Mars.                                      Prijsinformatie: De Harmonie- normaal: € 16,00.

Voor speciale groepen:  gereduceerde prijs bij aanmelding via ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl

Donderdag 21 september, Internationaal Dag van de Vrede, 13.00 uur   Liesveld

Street Art  -  Jonge Vlaardingse kunstenaars werken vanuit Kracht van Verbeelding in het winkelcentrum. Tekenen – schilderen – muziek – zang en toneel.  Tot 16.00 uur.

Donderdag 21 september, Internationaal Dag van de Vrede, 20.00 uur   De Windwijzer

Vredesweekconcert: Dirar Kalash en Gertjan Adema laten de verbeelding spreken met  hun eigenzinnige instrumenten; de ud en de gitaar. Speciaal voor de vredesweek kan het publiek ook luisteren naar muziek over geweld en geweldloosheid. Toegang: € 5,00                                                 

Reserveren mogelijk via: info@dewindwijzer.nl

Vrijdag 22 september, 13.00 uur    Kade 40

Presentatie van gemaakte stukken en opdrachten bij workshops “Kracht van Verbeelding” en tijdens lessen Vrede van Platform Ander Vlaardingen en Kade 40. 

Zondag 24 september, 10.00 uur   Bethelkerk   Oecumenische vredesviering

Zondag 24 september, vanaf 12.00 uur - 13.00 uur    Holiërhoek

Lunch  en Walk of Peace   Deelname aan lunch doorgeven voor 21 september via ambassadestadvanvrede@kpn.com  Voor de lunch wordt een kleine reële bijdrage gevraagd

                

Werkgroep Vredesweek Vlaardingen

Diverse activiteiten m.m.g door Fonds Schiedam Vlaardingen, Rotary 80, Rotary Vlaardingen en Gemeente Vlaardingen

 


Auteur: Redactie (Tekst + Poster)
Gepubliceerd: 13-09-2017
Aantal keer bekeken: 204


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Vredesweek 2017

Laadtijd van deze pagina: 0,0781406

© De Vlaardinger  |  Inloggen