Zoeken

Intergalactische overlevingscursus

Interactieve theaterdocumentaire SOS EARTH - 99% weerbaar Vlaardingen
Na een zomer lang gespeeld te hebben op theaterfestival De Parade strijkt Theatergroep SPACE op woensdag 20 september neer in Vlaardingen met de interactieve en razend actuele theatervoorstelling SOS EARTH – 99% weerbaar Vlaardingen. Een muzikale theaterdocumentaire, waarin op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep wordt genomen.

Stel: de aarde dreigt onleefbaar te worden en de mensheid wordt verdeeld over Mars en de

Aarde. Hoe kun je je het beste voorbereiden op het vertrek vanaf je moederplaneet? Hoe neem je afscheid? Wat neem je mee? Kun je je elders weer thuis voelen? Hoe vermijden we dat we op Mars dezelfde fouten maken als op aarde?

SOS EARTH – 99% weerbaar Vlaardingen is een muzikale en theatrale documentaire, waarin met een ‘what if scenario’ op verrassende wijze de heersende angst rondom populisme, identiteit en migratie onder de loep wordt genomen. In een reeks praktische oefeningen voor weerbaarheid, gegeven door ervaringsdeskundigen die weten hoe het is huis en haard te verlaten, krijgt de toeschouwer een ‘reality check’. In de leegte van Mars worden we teruggeworpen op wat ons bindt, want zonder elkaar redden we het niet. We staan aan het begin, weerloos, maar ook vol mogelijkheden. Want op Mars kan de mensheid opnieuw leren nadenken.

In de pers

“TG Space lukt het om het publiek bij een moeilijk onderwerp te betrekken. […] Roerend is het slot waarin het publiek zich moet verplaatsen in de rol van nieuwkomer bij een vreemd volk”          

*** De Volkskrant

“De inzet om door middel van een gezamenlijk verhaal tot nieuwe inzichten te komen die vervolgens ook handzaam zijn in de werkelijkheid, is bewonderenswaardig. […] SOS Earth – 99% Weerbaar een sympathieke poging om tot meer verbondenheid te komen.’

*** Theaterkrant 

SOS EARTH – 99% weerbaar is een samenwerking tussen SPACE en de hiphop-, jazz- en soul-band De Nachtdienst. Theatermaker Petra Ardai (SPACE), muzikant Claudio Ritfeld (De Nachtdienst) en de Syrische percussionist Modar Salama maken de playlist voor een enkele reis naar Mars.

Woensdag 20 september 2017
Aanvang 15:00 uur (deuren open 14:00 uur) en 20:30 uur (deuren open 19:30 uur), € 16,00

Kaarten kunnen worden besteld via www.stadsgehoorzaal.nl, daar is uiteraard ook het volledige en actuele programma van de Stadsgehoorzaal te vinden.

 


Auteur: Redactie (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 13-09-2017
Aantal keer bekeken: 206


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Intergalactische overlevingscursus

Laadtijd van deze pagina: 0,0625142

© De Vlaardinger  |  Inloggen