Zoeken

Spoorlopers zijn ProRail zat

Waarman's ogenblik

Waarman had het naar zijn zin. De zon scheen en voor het eerst maakte hij Annemiek Jetten van dichtbij mee. ‘Wat een charmante tante,’ vond hij in het Zonnehuis waar hij een langzaam ontketende Jos Lukassen fanatiek aan haar ambtsketen zag rukken en er metalen schubben aan het hoofd ener gemeente en aan de oudere man en vrouw zag brengen. Hand-in-hand met een almaar groeiende tentoonstelling met artificiële haringen. Dat dan weer wel.

Hij begreep ze niet, die monkelende raadsleden. Wat hadden ze toch tegen de burgemeester? Ze zag er sowieso een stuk beter en aantrekkelijker uit dan de te dikke Tjerk Bruinsma, de boos ogende Bas Eenhoorn en de literaire Bert Blase bij elkaar. Hij werd zelfs een tikje verliefd op de koket lachende en knipogende muze, die maar mooi Hilary Clinton in de schaduw stelde, van het Eerste Burgers Gilde. Testosteron beheerste vanaf die zaterdag 5 augustus 11.00 uur zijn denken en doen.

Om stoom af te blazen sprak hij met CION-leden op het terras van de Irish Pub en met vrienden tijdens het Zomerterras dat vlotjes op gang kwam. De muziek werd (volgens anderen) pas van uitmuntende kwaliteit op het moment dat Kraak & Smaak een dag later hun straffe tonen op het publiek als vuurpijlen afschoot.

Zondag was weer van een geheel ander niveau. Los nog van alle oecumenische zaken een dag van eeuwige herinnering. Al was het maar omdat de Oranje Vulva Brigade niet alleen de heren voetballiefhebbers in vuur en vlam wist te zetten met een klinkende overwinning op het altijd lastige Denemarken. Dit alles geprojecteerd op een attent en inderhaast opgesteld scherm een mooie verlenging van de met een zweverig makende wijnproeverij toch al fantastische dag des Heren en ook dus die Dames.

Eenmaal thuis dook Waarvrouw met de snelheid van een Max Verstappen in bed. Haar Italiaanse bloed bevatte voor even teveel wijn uit eigen land. Waarman keek een film. En nog een. Tussentijds zapte hij wat rond en keek naar Teletekst. Daar las hij:

PRORAIL IS SPOORLOPERS ZAT
(spoorlopers stilstaand ProRail ook)

ProRail is klaar met mensen die op het spoor lopen. Volgens het spoorbedrijf is het aantal spoorlopers de laatste tijd toegenomen. De alternatieve wandelaars blijven voor vertraging en levensgevaarlijke situaties zorgen. Door inzet van meer technische hulpmiddelen, meer handhavingsacties en een betere samenwerking met hulpdiensten wil ProRail hen sneller aanpakken.

Dagelijks zorgen zij nu al 7 maanden voor 3,5 uur treinvertraging per dag. Dit, nog los van alle vertraging, door bijvoorbeeld vierkante wielen en vallende bovenleidingen, waaraan de spoorwegen (NS, ProRail, et cetera) haar naam als Efficiënt OV al decennia dankt. In 2017 waren er al 1724 geconstateerde vertragingen door deze tippelaars op lange trap met lage leuning.

Enzovoorts.

In Vlaardingen valt het tot nog toe allemaal erg mee. Het aantal geconstateerde gevallen is tot op heden één. Daarbij ontbreekt van de rails tot op heden ieder spoor. Waarbij we mogen constateren dat dit ene geval wellicht een spoorzoeker betreft. Wij wensen haar tot aan het voorjaar van 2018 veel geluk. Wellicht is zij tot die tijd, gelijk vele stadgenoten, het spoor geheel bijster.

 


Auteur: Peter Joore (Tekst), Robert Daalmeijer (Wakend Oog)
Gepubliceerd: 09-08-2017
Aantal keer bekeken: 511


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Spoorlopers zijn ProRail zat

Laadtijd van deze pagina: 0,0781266

© De Vlaardinger  |  Inloggen