Zoeken

Missen promotie CION: 'Niets verloren aantrekkingskracht!'


Zelfs na het missen van de promotie is CION niets verloren van zijn aantrekkingskracht in de regio. Waar van de basisspelers van CION 1 maar twee vaste waardes hun heil elders zoeken, zijn het nieuwe gezichten die de groep van een kwaliteitsimpuls moeten voorzien.

Het afgelopen seizoen moest CION noodgedwongen middenvelders en verdedigers in de spits zetten. Dat zal het aankomende seizoen niet nodig zijn met de aanvallende impulsen die krijgt met o.a. de terugkerende Nick Buuron (VDL) en de van een langdurige blessure terugkerende Cengiz Topal en Hulusi Mert. Die beiden in de voorbereiding weer hopen aan te sluiten.

Op het middenveld wordt het dringen. Huidige spelers worden aangevuld met de balvaardige Eren Ercan, die bij PPSC zijn stempel drukte met assist en vrije trappen met zijn linkerbeen. De welkome versterking van broers Sencer, de middenvelders die op een veel hoger niveau hebben laten zien hun stempel te kunnen drukken. Uit eigen gelederen komen Lars Vuijk (die de laatste wedstrijden van het seizoen al een basisplek veroverde) en Goncalo van Brandwijk, die zullen de selectie van jong elan voorzien. Van zondag 3deklasser Blijdorp komen de watervlugge Vlaardinger Gino Martis en de sterke Rachid Lartey, die het juiste gevoel miste bij hun oude vereniging en nu in de Broekpolder hun steentje hopen bij te kunnen dragen in de strijd naar promotie. De ervaren linkspoot Richard Boxman gaat er na een sabbatical weer helemaal voor, en zal de trainer aan de linkerflank de van de nodige extra opties voorzien.

Het van VFC overkomende jonge talent Eerde Warnaar, die al enige tijd mee trainde, geeft trainer Dutina voorin weer wat extra opties in de sterke selectie van CION, die zeker na het afgelopen seizoen tot de titelkandidaten gezien gaat worden, en zoals in het voorgaande seizoen zal CION hier ook niet voor weglopen.

Onder de lat barst de strijd los met de komst van het jonge talent Ali Cetin en de ervaren, van hoofdklasser Leonidas zondag overkomende, Judrick Leito. CION is ook erg blij dat van de huidige eerste groep er eigenlijk maar weinig verloop is in jongen die de vereniging verlaten, in de voorgaande jaren (zelfs na degradatie) bleef deze groep ook intact. Topscorer Danny Koetsier kiest voor een avontuur bij ASWH en wij wensen hem daar veel succes. Wij zijn er van overtuigd dat hij in de toekomst weer zal terugkeren bij zijn oude en enige liefde CION.

Ook het tweede elftal ondergaat een gedaanteverandering, waar de 35+’ers Ashraf el Fallaha, Danny Cornelisse en Hakan Copur een stap opzij doen om de jeugd de kans te geven. Copur gaat bij de KNVB zijn trainerscursus volgen en samen met Zek Baltaci dit jonge team onder hun hoede gaan nemen.

Wat ook mooi is om te zien is dat vier spelers uit dit opleidingselftal van het afgelopen seizoen, zijn opgenomen in de selecties van de nieuw (her-)opgestarte selecties van nabij gelegen verenigingen, doch waar ze geen kans zagen geen vaste waarde te worden in het eerste elftal van CION. Wij wensen deze spelers dan ook veel succes bij hun nieuwe vereniging.

CION 1
Komen
Nick Buuron (VDL) Eerde Warnaar (VFC) Eren Ercan (PPSC)
Judrick Leito (Leonidas zondag) Ügur Sencer (SVV zondag)
Hakan Sencer (HBSS) Ali Cetin (-) Richard Boxman (Victoria’04)
Goncalo van Brandwijk (eigen gelederen) Lars Vuijk (eigen gelederen)
Gino Martis (Blijdorp) Rachid Lartey (Blijdorp)

Gaan
Danny Koetsier (ASWH) Hakan Copur (Stopt, gaat door als trainer CION 2)
Jaimy Kapoen (was gestopt > SVV za) Nico Huijer (DVO'32)

CION 2
Komen
Lino Blenk (eigen gelederen) Kenneth Bel (eigen gelederen) Joël Boateng (-)
Jaap van Harten (eigen gelederen) Jordi Knoop (eigen gelederen)
Brian Krabben (-) Miguel Kuysten (-) Roy van Santen (eigen gelederen)
Stefano Ton (eigen gelederen) Glenn Tertoolen (was gestopt)

Gaan
Mente Bruning (van CION 2 naar VFC za selectie) Ricardo Schippers (van CION 2 naar VFC za selectie), Jordy Wurl (van CION 4 naar Kethel-Spaland zo selectie) Yassine Znagui (van CION 2 naar SVV za selectie), Ashraf el Fallaha (gaat lager spelen bij DVO’32) Danny Cornelisse (Stopt)

 


Auteur: Dennis Vuijk (Tekst)
Gepubliceerd: 19-06-2017
Aantal keer bekeken: 482


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Missen promotie CION: 'Niets verloren aantrekkingskracht!'

Laadtijd van deze pagina: 0,0312496

© De Vlaardinger  |  Inloggen