Zoeken

Henk v.d. Hoek, schilderijen Oud Maassluis


Autodidact Henk van den Hoek (1946) exposeert in juli 2017 in het fraai aan de Nieuwe Waterweg gelegen Douanehuisje. Henk, geboren en getogen in Maassluis, een echte Sluizer dus, heeft na zijn pensionering zijn oude liefde, olieverfschilderen, weer opgepakt. Naast vrijwilligerswerk voor de Historische Vereniging Maassluis, vindt hij hierin een nuttige tijdsbesteding.

Na zijn pensionering, hij werkte als instrumentmaker, werd hij zich meer en meer bewust van de schoonheid van Maassluis, met oude havens en historisch centrum.

Dit heeft er logischerwijs toe geleid dat zijn schilderijen onderwerpen kregen van het oude Maassluis. Maar ook de simpele alledaagse huis-tuin-en-keukenonderwerpen komen in zijn werk aan de orde.

Zijn stijl is realistisch en, afhankelijk van het onderwerp, geschilderd op doek of paneel.

Het schilderen met olieverf ervaart hij als ontspannend en verslavend en aan de andere kant kan het ook spannend zijn wat er uiteindelijk ‘uitrolt’.

De Maassluizers buiten zijn directe kennissen- en vriendenkring zullen hem niet meteen kennen als schilder daar hij er tot nu toe nauwelijks mee naar buiten gekomen is. Maar wie geïnteresseerd is in het Maassluis van heden tot zo’n 100 jaar terug moeten zeker even komen kijken in het Douanehuisje.

Gedurende de maand juli is Henk op alle zaterdagen en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aanwezig. Zijn plan is om tijdens de openingstijden er ook live te werken.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.

 


Auteur: Jan Buijsse (Tekst + Fotografie)
Gepubliceerd: 19-06-2017
Aantal keer bekeken: 325


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Henk v.d. Hoek, schilderijen Oud Maassluis

Laadtijd van deze pagina: 0,1094639

© De Vlaardinger  |  Inloggen